Halla-aholaissii jaarituksii

9 May

Scripta saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä vain teräväkieliseltä maahanmuuttokriittiseltä blogilta. Jussi Halla-Aho kirjoittaa provosoivasti ja nasevasti. Hän pohjustaa omia päätelmiään linkeillä mm. valtavirtamedian uutisiin. Linkkien pitäisi tuoda Halla-Ahon päätelmille todellisuuspohjaa ja uskottavuutta, huolimatta siitä että Halla-Ahon ja muiden hommalaisten mielestä valtavirtamedian uutiset eivät ole kuitenkaan totuudenmukaisia vaan vääristeltyä vihervasemmiston propangandaa. Siksipä maahanmuuttokriitikot seuraavatkin Halla-Ahon kirjoituksia, joista löytyy se ainoa Totuus.

Scriptaa voi tarkastella monella tavalla, myös halla-aholaisittain.

Maahanmuuttokritiikkiä ja huumoria

Halla-Aho on omien sanojensa mukaan kriittinen vain maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan, eikä maahanmuuttajia. Hän ei ole omien sanojensa mukaan myöskään rasisti. Yleistäminen on ilmeisesti myös sitä maahanmuuttokriittisyyttä.

Kun yksi (1) Italiassa asuva suomalaissyntyinen nainen, eli maahanmuuttaja, pyrki saamaan italialaisista kouluista krusifiksit pois seiniltä, päätti Halla-Aho kaikkien suvaitsevaisten olevan samaa mieltä suomalaissyntyisen naisen kanssa.

“Suvaitsevainen ihminen tietysti sanoo, että minareetit eivät tuota hänelle kärsimystä. Mikäli näin on, hän voi kysyä itseltään, miksi krusifiksit sitten tuottavat… Voidaan myös kysyä, miksi on äärioikeistolaista ja suvaitsematonta vaatia minareettien kieltämistä, kun samaan aikaan ei selvästikään ole äärioikeistolaista ja suvaitsematonta vaatia krusifiksien kieltämistä.”

Halla-aholaisten ylistämä Mestari (kyllä, he kutsuvat Halla-Ahoa Mestariksi – koska se on hauskaa) ottaa taas yksittäistapauksen, jonka hän yleistää palvellakseen omaa agendaansa. Naisen vaatimus hylättiin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa, tuossa suvaitsevaiston tyyssijassa. Tätä ei ole päivitetty Halla-Ahon avautumiseen.

“Kun muslimi kääntyy kristinuskoon, sukulaiset hylkäävät hänet ja uskonnollinen yhteisö langettaa tappotuomion.”

Ei kysyttävää? Kun etsii Halla-Ahon lähteen, ilmenee että edellä mainittu lause perustuu koomikko Siad Oujiboun kokemuksiin. Oujibou kertoo Zeenews.comin (lähde) haastattelussa “We are under this law if we change our faith. In certain countries would be condemned to death because we have converted. But I haven’t changed my religion. I don’t believe in religion, I believe in God. And God and religion are two very different things.” Ei tuosta nyt saa käsitystä, onko koomikko tappotuomion alla, vai puhuuko hän tietyistä maista, joissa saatetaan tappaa maan lakien mukaan samoista syistä, joista Halla-Ahokin on haaveillut. Ja vaikka Oujiboun olisikin tappotuomio langetettu, niin ne ovat edelleen ääritapauksia.

Komiikasta päästäänkin seuraavaan asiaan, joka löytyy Scriptan sijaan vaalipäiväkirjasta: http://halla-aho.com/index.php/vaalipaivakirja/leikkauslista/

“…tamperelaisen kansalaisaktivisti ja nettihumoristi Seppo Lehdon…”

Jos vankilaan tuomittu värillisiä, venäläisiä, islaminuskoisia sekä useita nimeltä mainittuja henkilöitä halventanut Seppo Lehto on Halla-Ahon mukaan kansalaisaktivisti ja nettihumoristi… niin, onhan Halla-Ahokin viljellyt huumoria homon ampumisesta. Mutta jos Halla-Ahon huumoriksi tarkoitettuun purkaukseen puuttuu, on Halla-Ahon mukaan vihamielinen tarkkailija. Klikkaa edelläolevaa linkkiä, jossa ei ole vihamielistä pohdintaa homon ampumisesta.

Viiden tapon yritys on hätävarjelun liioittelua

Halla-Aho puolustelee skinheadin viiden tapon yritystä ja “erinäisiä vähäisempiä rikoksia”, verrattuaan sitä poliiseja ampuneen vartijan tuomioon. Skinhead-uutiseen ei ole lähdettä, mutta Halla-Ahon sanaan täytyy ilmeisesti luottaa, silloin kun hän mainitsee että “…. teko olisi ollut tulkittavissa hätävarjelun liioitteluksi…”
Ja teko on ilmeisesti oikeutettu, koska tapon yritykset kohdentuivat “maahanmuuttajaystävällisiin ihmisiin ja yhteen maahanmuuttajaan. Tosin jälkimmäiselle ei tapahtunut mitään”. Viimeinen lause ilmeisesti oikeuttaa erityisesti tapon yrityksen. Skinheaditkin ovat ihmisiä, mutta epäilyttää miksi Halla-Aho juuri skinheadin tuomion otti vertailukohdaksi. Jostain syystä mieleeni pälkähti mainoslaulu “kuppi teetä ja sympatiaa”.

Rasismi on luulotautisten Hommaa

Halla-Aho kritisoi Umayya Abu-Hannan muistia … ei vaan järkeä, koska Abu-Hanna muisti Halla-Ahon totuuden vastaisesti. Kyse oli niinkin vakavasta asiasta, kuin Abu-Hannan kysyttyä Mestarilta päiväkodin sijaintia. Koska he muistivat asian eri tavalla, Halla-Aho vetää johtopäätöksen että rasismi on vain luulosairautta.

“Tapaus on mahdollisesti esimerkki siitä, miten käy, kun ennakko-oletus ja ideologia ohjaavat havaintoja. Lisäksi se saattaa selittää, mitä piilee monien “rasismikokemusten” takana.”

Natsi-puolueen kutsuminen äärioikeistolaiseksi ei ole mielekästä

Mestari haluaa ilmeisesti myös Suomen Sisun pääsevän salonkikelpoiseksi puolustaessaan sveitsiläistä SVP-puoluetta, jonka julisteessa valkoinen lammas potkaisee mustan lampaan pois Sveitsin lipun päältä. Toisessa julisteessa lukee: “Ivan S., raiskaaja ja kohta myös sveitsiläinen?” No mutta tämähän on ilmeisesti sitä maahanmuuttopolitiikan, ei maahanmuuttajien kritisointia. Perussuomalaisten joukko on onneksi niin kirjava, voisiko sanoa monikulttuurinen, että sitä ei voi kutsua äärioikeistolaiseksi.

“….kansanäänestyksen takana ollutta SVP-puoluetta kutsutaan yleisesti äärioikeistolaiseksi. Kyseessä on kuitenkin maan suurin puolue, joka kerää vaaleissa kolmanneksen äänistä. Eikö tämä merkitse, että kolmannes sveitsiläisistä on inhoja äärioikeistolaisia? Ja jos näin on, eikö koko etuliite ääri- vähän niin kuin kadota mielekkyytensä?”

Nyt vedetään se natsikortti! Mutta olisiko se nyt sittenkin oikeutettua. Wikipedia määrittelee äärioikeiston:

“Äärioikeistolaisuuden käsitettä vastaa nimitys oikeistoradikalismi. Tunnetuimpia äärioikeistolaisia liikkeitä ovat olleet Euroopassa fasismi, kansallissosialismi ja uusnatsismi, Suomessa Akateeminen Karjala-Seura, Lapuan liike, Isänmaallinen kansanliike ja Vientirauha-järjestö.”

Halla-Ahon logiikan mukaan ääri-etuliitteen käyttäminen natsien kohdalla menettää erityisesti mielekkyytensä, koska natsit hallitsivat Saksaa ja olivat suurin puolue. Eihän hän ilmeisesti tätä kuitenkaan tarkoittanut.

IKL:stä tulikin mieleen, että Suomen Sisussa vaikuttaa Perussuomalaisten ehdokas Teemu Lahtinen, joka on toiminut Isänmaallinen Kansallis-Liitto -IKL- ry:ssä. Tällähän ei tietenkään ole mitään tekemistä Isänmaallisen KansanLiikkeen kanssa. Monimutkaisten koukeroiden kautta Teemu Lahtinen on kertonut olleensa tekemisissä omien sanojensakin mukaan uusnatsivaikutteisen Väinö Kuisman Suomi – Isänmaa -yhdistyksen kanssa. Vain “viileän diplomaattisesti”.

Mutta jos tämä tuumaus nyt loukkaa jotakin, niin se ei ole minun vikani, koska minä tuumailin sen tuntemattomana rivikansalaisena. Se, että tuumaus jatkaa olemassaoloaan nyt, ei johdu minusta.

Advertisements

2 Responses to “Halla-aholaissii jaarituksii”

  1. Teemu Lahtinen May 10, 2011 at 11:15 am #

    Oikeinkirjoituksen lisäksi sinulla on aikamuodot hakusessa. En ole preesensissä yhteyksissä mihinkään natsahtavaan ja historiallisestikin vain tyytynyt vastaamaan noista piireistä tulleisiin yhteydenottoihin viileän diplomaattisesti.

    • tuumauksia May 10, 2011 at 6:54 pm #

      Kiitos palautteesta, korjataan. Paitsi se oikeinkirjoitus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: